Sunday, June 17, 2007

Lapaspaketteja Kits for mittensViime viikolla pyörittelin lankoja tarvikepaketteihin lapasia varten, meillä on niitä torilla tavallisestikin mukana, mutta olin sopinut tilauksesta, joka haettiin torilta. Samassa yhteydessä lupasin laittaa tänne kuvia, minkälaisiin lapasiin meillä on ohjeet ja langat saatavilla. Eli tässäpä nyt lapasten kuvia. Mallit ovat perinteisen tyylisiä, erityisesti kaksikertainen ranneke ja peukalokiila, minkä ansioista lapanen istuu käteen hyvin, ja ne on suunniteltu yhteistyössä äitini Liisa Rajalan kanssa, lisäksi muutama perustuu perinnemalleihin ja Pyyntionni- lapasen kuviot on saatu kalliomaalauksista.

EDIT:
Kaupassani näet kaikki saatavilla olevat mallit, siellä on myös useita uusia malleja, mistä tässä postauksessa ei ole kuvaa.

Lapaspaketit maksavat 23-25 Euroa/kpl ja pakkauksessa on siis langat, ohje ja ruutupiirros lapasiin. Paketteja voi ostaa nettikaupastani ja siellä on myös lisää tietoa niistä.

Kuvassa olevien mallien nimet ovat
The names of the mittens are:
1.Villiruusu Wild Roses
2.Aarnivalkea Northern Lights
3.Kotikuusi (harmaa) My Home Spruce (gray)
4.Horsma Willow Herb
5.Korpikuusi Northern Spruce
6.Käpy Cone
7.Kotikuusi (musta) My Home Spruce (black)
8.Ruusunnuppu Rosebud
9.Pyyntionni (musta) Hunting Luck (black)
10.Pyyntionni (vaalea) Hunting Luck (light)
11.Ruusutarha Rose Garden
12.Sinililja Scilla
13.Tammi Oak Tree
14.Tulppaani (harmaa) Tulip (gray)
15.Tulppaani (musta) Tulip (black)
16.Vanamo Linnea

In English
We have kits for making these mittens and there is yarn, 100% from finnsheep, natural colors and dyed with plants and mushrooms, and instructions along with pattern how to make them.  The price is 23-25e for a kit.
The designs are made together with my mother, Liisa Rajala, and they are based on traditional Finnish way of making mittens, especially the wrist, which is double, and the thumb gusset is knitted in a traditional way. The pattern in Hunting Luck is from an old rock paintings in middle of Finland.
I have even more different mitten designs in my shop.

You can buy my mitten kits in my shop and  there is more information about them and my yarns.

EDIT. I have now more new patterns and you can find all available in my shop.

9 comments:

 1. Onpa todella ihania lapasmalleja! Ja vielä oman äidin suunnittelemia, se on aarre. Keltamosta tuli muuten tosi kaunista väriä! Omat tammenlehti-oksamössökokeilut eivät onnistuneet. Tuli todella rumaa harmaata, suurin osa väristä huuhtoutui pois. No, onpahan hyvää pohjaväriä ja pensaitten aluset kyllä tykkää hakesilpusta, jota vielä oli jäljellä vielä runsaasti...
  Larisa

  ReplyDelete
 2. Olipa harmi, että tammenlehtimössö ei onnistunut, mutta kiva kun kerroit, eipä tarvitse kokeilla itse sitä. Tammenterhoilla kokeiltiin kerran yhdellä värjäyskurssilla, kun kurssipaikan pihalla kasvoi iso tammi ja alla oli mattona terhoja. Niilläkin tuli rautapuretuksella harmaata, olimme ihan pettyneitä silloin. Jännä kuitenkin, että kuorella saan täällä beigeä.

  ReplyDelete
 3. Very Very Beautiful mitten patterns, colors AND workmanship. I love your blog site!!

  ReplyDelete
 4. Leena,
  I'd like to order a couple of the mitten kits. Could you let me know how to go about it?
  lamb.cath@gmail.com

  ReplyDelete
 5. Your mittens and colors are just beautiful!

  Joan

  ReplyDelete
 6. I really really really want a mitten kit. Where can I order, and do you ship to US?

  basilbirdy@hotmail.com

  ReplyDelete
 7. You can order mitten kits or yarn, by sending me an e-mail, riihivilla(at)gmail.com and telling me what you would like to have. I will send you an invoice through paypal, where you can pay it. And yes, I can shíp anywhere:)

  ReplyDelete