Friday, October 26, 2012

First snow Ensilumi


Tänään satoi ensilumi tälle vuodelle. Puutarhassa olisi vielä ollut kaikenlaista tekemistä, mutta sato on kuitenkin jo korjattu, viimeiset eilen illalla:) Tämä ei toivottavasti ole vielä pysyvä lumi, mutta esimakua talvesta ja muistutus, että kasvukausi alkaa olla ohi ja on aika kaivaa neulomiset esille.

IN ENGLISH
Today came the first snow this autumn. There would still have been things to do in the garden, but now at least all the harvesting was done, the last ones late last night:). This may not be  the permanent snow yet this winter (I hope), but it is a remainder that the growing season is over and it is time to start knitting:)


8 comments:

 1. Sä olet varmaan niin ahkera että et ehdi neuloa kesällä, mä neulon kesät talvet, mikään ei saa estää sitä touhua. Olenkin joskus ihmetellyt, kuinka ennätät kaikki nuo värjäykset, mulla kun se tuntuu olevan kiven takana ja aina on muuta tekemistä. Mutta jos johonkin on intohimo niin sitä ehtii. Mulla se himo on ehkä tuolla maankaivuupuolella. Ja toisaalta kirjoittamispuolella.

  ReplyDelete
 2. Juu, mulla ei ole kesällä yhtään inspistä neuloa, teen vain pakolliset torille. Värjäykset on työtä, värjäyskokeilut ja varsinkin puutarhurointi on ne mun intohimot, en voisi olla ilman puutarhaa ja kasveja:)
  Värjäyskokeilut on sitten se toinen mun juttu, mikä kiinnostaa.
  Neulomiseen tulee innostus yleensä vasta talvella, kun ei pääse ulos, jos on liikaa lunta ja kylmää.

  ReplyDelete
 3. We are expecting a cold front through on Sat. here in SE Ohio U.S. We are expecting 40 degrees in the day. I haven't dug my madder yet and I still have 1 weld out hoping for seeds.Snow with the color of the fall leaves is very pretty. I'm so ready for cold and knitting time.

  ReplyDelete
 4. We also got snow last night in Germany, I also think it will become wormer again. But I also like the winter times with fire in the stove and spinning and knitting.
  Claudia

  ReplyDelete
 5. Talven tulo taas yllätti...) Vielä olisi pitänyt tehdä yhtä ja toista, mutta lumi ja halla armahtivat! Nyt voi hyvällä syyllä käpertyä sohvan nurkkaan kutomaan (ei neulomaan)
  Larisa

  ReplyDelete
 6. Thank you Tari and Claudia. I like the autumn leaf colors in the snow,too, they inspire me, and get me thinking how to combine the colors when knitting.

  Larisa, ihan totta. Koko lokakuun minulla oli tunne, että ei talvi vielä tule ja sitten tulikin kiire viime viikolla kun katsoi säätiedotuksia.
  Minäkin muuten kudon (onko se hämäläinen sanonta?), yritän opetella puhumaan neulomisesta, kun kaikki muutkin sanovat niin:)

  ReplyDelete
 7. Joo, kyllä tääll Pirkanmaalla kudotaan, luulen, että myös lännempänä.
  Larisa

  ReplyDelete
 8. i love the first snow. always so beautiful, as you illustrate.

  ReplyDelete