Monday, August 20, 2007

Suomenlampaasta About Finnsheep

Suomenlammasyhdistyksellä on hyvät kotisivut http://www.finnsheep.fi/index.html , joilla on paljon tietoa sekä lampaasta itsestään että sen villasta. Vaikka meillä ei enää itsellä olekaan lampaita, ostan villan lampureilta, joilla on puhdasta suomenlammasta ja teetän langaksi, näin voin olla varma, että villa on juuri suomenlampaasta. Sen lisäksi, että sen villa on mielestäni parempaa/pehmeämpää kuin risteytyslampaiden haluan tukea puhtaiden suomenlammaskatraiden pitäjiä, heitä on enää murto-osa siitä mitä oli 15 vuotta sitten.

In English

Finnsheep Association has good web site http://www.finnsheep.fi/english/index.html .
There is a lot of information about sheep itself and also of its wool. Even though we don't have our own sheep any more, I buy wool from farms that have only pure Finnsheep, not crosses with other breeds. This way I can be sure that the wool is pure Finnsheep wool. Besides that I think Finnsheep wool is better/softer than crosswool, I want to support farmers who still have only Finnsheep. There are a lot less pure Finnsheep left in Finland than 15 years ago.

1 comment:

  1. Varmaan tiedätkin, mutta laitan tässä sinulle kumminkin tiedoksi, että Pelson vankilassa kun on suomen lampaan geenipankki, niin villa on varmasti puhdasta. Kehräyttävät villansa Pirtillä ja myyvät vankilan myymälöissä kautta maan. Uskoisin että kikkaraakin saa suoraan vankilasta. Ah sen hahtuvan rasvasuutta!

    ReplyDelete