Saturday, December 11, 2010

Colored charts Värilliset ruutupiirrokset

Aiemmin tarvikepaketeissamme olevissa ruutupiirroksissa eri värit oli merkitty symbolein, mutta viime vuoden aikana olemme vähitellen muuttaneet kaikki ruutupiirrokset värillisiksi. Piirrosta on helpompi seurata värillisenä kuin symboleilla, varsinkin kun lapasissamme on useaa  väriä, vaikkakin vain kahta yhtä aikaa. Ruutupiirroksen värit eivät  tietysti ole täysin samalaisia kuin luonnonväreillä värjättyjen lankojen, niitä värejä keinotekoiset musteet eivät pysty toistamaan:) Myöskään tummat värit eivät voi olla niin tummia, mitä ne ovat oikeasti, muuten piirroksen ruudut eivät erottuisi tarpeeksi hyvin.
Tästä uudistuksesta on tullut hyvää palautetta ja itsekin olen tyytyväinen värillisiin ruutupiirroksiin.

IN ENGLISH
Previously different colors in the charts in our mitten kits were shown with symbols, but during the last year we have changed all the charts to colored charts. The chart is easier to follow when you can see the color right away, and don't have to look up the meaning of each symbol, especially when many of our mittens are knit with several colors (mostly only two at a time, though).
The colors in the charts are not exactly the same as in the yarns dyed with natural dyes, no synthetic ink or printer can do that:) Also very dark colors are shown lighter in the charts, otherwise each stitch wouldn't show well in the chart. 
We have gotten good feedback from this improvement, and eventhough I know many patterns by heart, I like to take a new colored chart as a backup rather than the old one with symbols. 

7 comments:

 1. Kuvien perusteella näyttää ainakin varsin helppolukuiselta ja selkeältä. Kyllä sitä kaikenmoisia hieroglyfejä onkin tullut neulonta- ja ristipistoharrastuksessa seurattua. Voi hurrrja miten ihanat värit noissa punaisissa tumpuissa. Lämmittää jo pelkkä ajatuskin niiden pukemisesta.

  ReplyDelete
 2. I was so impressed with how beautifully my Tulip mittens came out. Yes, the colored charts were easy to follow; and while I don't care for fiddly knitting, which I thought this may turn out to be, it was such a pleasant project. The wool is so soft and warm, the fit is perfect, the cuff design keeps them on nicely -- they are beautiful! Your new Winter Charm mittens are lovely, too. happy holidays to you!

  ReplyDelete
 3. Olen nyt vyörytellyt pikakatsomisena näitä ihania kuviasi tänne asti. Aivan uskomattoman taitava olet! Olen joskus aikaisemminkin katsonut blogiasi, mutta nyt laitoin sen suosikkeihin :) En ole koskaan värjännyt lankoja ja kuvia katsoessa huomaa, miten paljon aikaa ja vaivaa olet nähnyt.

  Meillä on muuten se pioni vieläkin odottamassa vaihtoa :) Tuleekohan siitä koskaan mitään :)? (olen pirkyt)

  Tämä sanatunniste on kamala, kun ei tuosta tekstistä saa selvää! Huoh!

  ReplyDelete
 4. Kiitos kovasti kommenteista, olen samaa mieltä, sanatunniste ei ole kiva, mutta se on pakko, kun ennenkuin se oli, niin tuli hurjasti roskakommentteja:(

  Aikaa tähän menee kyllä, sitten loppuajan luuhaan puutarhassa ja klorofyllissä:)

  Niin se pioni, muistan nyt, mullakin voisi olla jotain vaihtaria hyvinkin siitä, mutta en paljoa käy siellä suunnalla, keväisin Annalan taimitorilla vain, ja ehkä maatiaisessa.

  ReplyDelete