Tuesday, December 4, 2007

My xmas is now! Nyt on joulu!

Jos tässä olisi käytössä hymiöitä, niin nyt tulisi iso rivi kaikenlaisia innosta hyppiviä ja pomppivia ja käsiä taputtavia hymiöitä. Postissa tuli tänään viime viikolla tilaamani värjäyskirja
Dominique Cardon: Natural dyes, Sources, Tradition, Technology and Science.
Yli 700 sivua tiivistä asiaa, katsokaa miten paksu se on!! Olen niin innoissani!
Kirja oli osittain myös joululahja sukulaisiltani, kiitos Henna!!!
Miten ihmeeessä pystyn keskittymään lapasten tekoon tai lankojen vyyhdittämiseen enää tänään? Vasta oikean joulun jälkeen olisi aikaa paneutua kirjan lukemiseen, mutta tänään on joulu minulle.
Kirjassa on sienivärjäyksestäkin 26 sivua, mm Riikka Räisäsen veriseitikkitutkimuksista:), mutta pääpaino on kuitenkin historiallisilla väriaineilla, voi että kun olen onnellinen!
In English
I am now so excited I can hardy write this! I got today the dye book I ordered last week
Dominique Cardon: Natural dyes, Sources, Tradition, Technology and Science
More than 700 pages of natural dyeing!! Look how thick it it!!
This is really xmas now for me, that book is the best present I could ever get. It was quite expensive so my relatives helped me as a christmas present, thank you Henna!!
I should be now knitting mittens and reskeining yarn, but how can I concentrate on anything but the book? I love it!!!
The main focus is on historical dyes, but there is 26 pages about mushroom dyeing (I had to look them of course first) and in a section of bloodred webcap there is a lot of Riikka Räisänen's study of it, just what I was writing about yesterday here.
Now I have to go and read more:-)

3 comments:

 1. WHOAAH. Kateellinen täällä. Mistä tilasit tuon ja paljonko maksoi (kirja + postitukset)? En oikeastaan enää malttaisi odottaa sitä pokkariversiota... (Eikä 700-sivuinne pokkari muutenkaan houkuttele...)

  ReplyDelete
 2. Isnt it gorgeous ???? I too just love that book.When you have it , it is Xmas every day LOL
  Danièle

  ReplyDelete
 3. Hi Daniele, i am so glad they translated it in English, because I don't know French (just a very little, I learned it at school for 3 years about 35 years ago and haven't used it since, so you can imagine how little I remember of it). you are right, it is Xmas now everytime I open that book:)

  Päivi, anteeksi vastauksen viipyminen. Tilasin kirjan Englannista
  http://www.fibrecrafts.com/
  hinta oli 85£ eli 118€ eli hirmuisesti. Postikulujakin tuli vielä 19£ päälle, varmaankin minun olisi pitänyt pyytää erikseen postitusta kakkosluokassa, koska nyt kirja tuli ykköspostissa kolmessa päivässä. Oma moka. Paketin paino oli kaksi kiloa, tiiliskivikirja:-)
  Onneksi sain sen osittain joululahjaksi.
  Sen verran kirjasta vielä, että sieniosuus on parempi oikeissa sienivärjäyskirjoissa, mutta kokonaisuus on kyllä tosi hyvä vaikka en ole ehtinyt kuin vasta lukea pätkiä sieltä täältä. Pääpaino on tosiaan historiallisissa väreissä, indigostakin on kymmeniä sivuja, mutta siihen on kerätty tosi paljon tietoa ympäri maailman olevista väriaineista ja värjäystavoista. Se on kuin luonnonvärjäyksen tietosanakirja ja joka sivulla tulee minulle uutta asiaa (paitsi niillä sienisivuilla:-))
  Kaikista värikasveista on mainittu niiden sisältämät väriaineet ja historiatiedon lisäksi on tietysti reseptejä. Löysin pienen pätkän Japanilaisesta värjäyksestä ja voivottavasti sitä on kirjassa muualla lisää, luultavasti. Kunhan joulusta selvitään, niin ehdin paneutua kirjaan.

  ReplyDelete