Tuesday, May 29, 2007

Mukava päivä ja kirjahaaveita Nice day today

Tänään oli torilla mukava päivä, tapasin värjärin Japanista:)
Oli kiva jutella sieniväreistä ja lupasin viedä perjantaiksi lisää sienivärjättyjä lankoja torille, nyt sieltä olivatkin voimakkaimmat punaiset menneet.

Jokin aika sitten oli Natural Dyes-keskustelupalstalla viesti, jossa kerrottiin uudesta värjäyskirjasta, alunperin kai ranskankielestä nyt käännetty englanniksi.
http://www.archetype.co.uk/bookdetail.asp?ISBNnum=190498200
Eli tekijä on Dominique Cardon ja kirjan nimi Natural Dyes - Sources,tradition, technology, science. 800 sivua asiaa, tosin hintaakin oli aika tavalla. Kirjaa kehuttiin siellä ja mietinkin onko kenelläkään täällä Suomessa kokemusta tästä kirjasta?
Jos kesä menee hyvin, niin syksyllä tekisi mieli kyllä sortua tähän. Kirjat ovat heikkouteni.

In English
I had a very good day today at the market in Helsinki, I met another dyer, she was from Japan:) and now in Finland for two weeks. It was nice to talk about mushroomdyes and I promised to take more mushroomcolored yarns with me to the market next friday. I had already sold the better reds and there were only oranges left.

Some time ago I read in Natural Dyes Yahoo group about a new dyebook from Dominique Cardin. Books are my weakness, and if summer at the market goes well, I think I have to buy that book in the fall. Is it as good as it sounds?

3 comments:

 1. Olipa varmaan hauska tavata japanilainen värjäri!
  Uusi värjäystä käsittelevä kirja on varmasti upea, mutta hups, on sillä hintaakin melkoisesti! Mutta toivottavasti kesä menee oikein hyvin (ja että vielä saadaan verihelttoja ym. syksyllä!)
  Mukavia toripäiviä edelleen.
  Larisa

  ReplyDelete
 2. Uuuh, taas uusi kirja.

  Muistelin, että nimi on jotenkin tuttu... Kaivelin hieman arkistoja ja löysin kirjanmerkeistäni The Hindu Magazinen viime joulukuisen artikkelin Naturally beautiful, jossa ko. kirjakin mainitaan (käsittääkseni).

  Yritän itse odotella, jos tuo tulisi myyntiin käytettynä tai pehmeäkantisena. Kesällä kun on tuo jäätelökin niin iso rahareikä.

  ReplyDelete
 3. Hieno artikkeli, kiitos Päivi.
  Ja vahvisti vain käsitystäni kirjan sisällöstä.
  Hyvä idea odotella, että tuo tulisi pehmeäkantisena, olisi edes hiukan edullisempi, ja tosiaan minunkin on katsottava asiaa syksyllä, ensi viikolla tulee iso satsi talven aikan kehrättyjä lankoja.. ja iso lasku myös!

  ReplyDelete