Saturday, May 5, 2007

Kevätkiireitä ja indigoa

Viime aikoina on ollut niin kiireitä, että en ole ehtinyt tännekään kirjoittaa.
On puutarhatöitä, lankojen selvittelyä tilausta varten, pipojen tekoa ja olen värjännyt indigoa useampaan kertaan pipoja ja huppuja varten, viimeksi tänään. Indigovärjäyksistäni ja resepteistä joskus myöhemmin enemmän, mutta sen verran nyt, että teen näin keväällä indigovärjäyksen, joka saa olla pohjana koko kesän lopuille indigoille, en tyhjennä sitä välillä. Ei se mitenkään käy, luulisin, mutta väriä kuitenkin irtoaa enemmän kuin jos aina aloittaisin puhtaassa astiassa.
Indigo on siitä jännä juttu, että joskus se onnistuu hyvin, joskus taas ei millään, vaikka luulisin tekeväni aina samalla tavalla. Tänään oli hyvä päivä, kaikki meni putkeen ja sain värjättyä 16gramman kyypillä yhteensä 3,3kg lankaa ja vielä viimeinenkin 600g tuli tasaista nätin vaalean sinistä. Monesti viimeiset värit ovat epätasaisia, ainakin minulle on usein ongelmia saada vaaleita sävyjä tasaisiksi. Kuvia tulee joskus myöhemmin, kunhan saan kaikki langat pestyä ja selvitettyä.

In English
I have been busy lately, in the garden, dyeing and making hats. I have also dyed with natural indigo, last time today. I use the same vat all summer, just add more indigo to it, I'll write recipes sometimes later.
Today the dyeing went very well, I got 3,3kg blue yarn from only 16grams of indigo and also the pale blue colors came out even, I have often trouble with them. I will post pictures later when I have washed and sorted out all yarns.

1 comment:

  1. Saisiko kysyä, että mistä ostat indigoasi?

    Hyvää kesää,

    ReplyDelete