Tuesday, December 31, 2013

Market days this week Loppiaismyynti torilla


Venäläisturistien vuoksi Helsingin Kauppatori on avoinna uuden vuoden ja loppiaisen välillä myös pyhäpäivinä ja tavallisesta talviaikataulusta poikkeavasti mieheni on nyt myös torilla huomenna 1.1, ja ainakin myös lauantaina 4.1, sunnuntaina 5.1 ja maanantaina 6.1. Minä olen yrittänyt tehdä kovasti lisää myytävää, varsinkin valmiita tuotteita loppiaissesonkimyyntiin. Huput on tehty neulekoneella ja pipot osin koneella ja osin käsin puikoilla, kaikki tietysti värjäämistäni langoista. Tietysti torilla on myös tarvikepaketteja, joitakin valmiita lapasia ja aika paljon erilaisia lankoja, värjäämättömänä ja värjättynä. Tervetuloa Kauppatorille!

Puutarhassa näyttää hyvin vihreältä edelleen, jos olisin ehtinyt, niin olisin kokeillut vieläkö morsingon lehdistä lähtisi jotain väriä, mutta nuo loppiaisen turistit vievät nyt kaiken aikani. Viimeistään keväällä kyllä sitten värjään näilläkin morsingoilla. Oikeanpuolimmaisessa alakuvassa on väritattaren vanhoja kuolleita varsia mitkä ovat nekin tavallaan kauniita edelleen:)

IN ENGLISH
The market in Helsinki is open every day between the New Year's Day and Epiphany (January 6th), because there are a lot of tourists in Helsinki then. Most of the tourists are from Russia because this is the holiday season for them. My husband will be also at the market more because of this: you will find our booth at the market Kauppatori in Helsinki tomorrow January 1st, and at least Saturday January 4th, Sunday January 5th and Monday January 6th.
I have been busy making more knitted things to sell for this short but busy season. The hoods are made with a knitting machine, and hats are partly made with a machine and partly by hand with needles, all are from our yarns which I have dyed with natural dyes. There are also some ready mittens, kits for mittens and quite a lot of yarn, both in natural colors of the sheep and dyed with natural dyes. Welcome to the market if you happen to visit Helsinki now!

In the garden the view is still green and the weather has been unusually warm for this time of year. If I had had the time I would have experimented with the woad leaves which look still so good, but perhaps it is best to leave them until spring and dye with the new growth then. In the right hand picture below there are some dead stems of japanese indigo, still kind of beautiful:)


5 comments:

 1. Ahaa, kiitos vinkeistä, olen nyt itsekin pääkaupunkiseudulla ja haaveissa on se ihana lumikellolapanen sinisellä pohjalla -tarvikepaketti. Kyllä sen kai varmaan ehtii ostaa joskus myöhemminkin, nyt on aika vähissä seuraavan kirjani kanssa, jossa puhutaan mm. lumikelloista! Mutta käyn torilla jos suinkin menen keskustaan. Ihanampia lapasia en ole koskaan nähnyt. Mutta netistäkin teiltä kai niitä saa?

  ReplyDelete
 2. It's good that you have something going on in between New Years abd12th night, nothing much happens in England at all apart from January sales, but 12th night used to be such a big thing here

  ReplyDelete
 3. The beginning of the year has been good selling time for the last couple of years, it is difficult to imagine:)

  Hei Saila, saa lumikellopakettia nettikaupastakin, mutta silloin tietysti tulee postikuluja päälle. Niinkin voi tehdä, että tilaa nettikaupasta päivää ennenkuin tietää että voisi käydä torilta hakemassa (eikä mene postikuluja), niin voi olla varma, että saa juuri sen. Sinistä lumikellopakettia on kyllä torikuormassa, mutta koskaan ei tiedä minkä joku ostaa ja huonolla tuurilla joku on juuri ehtinyt ostaa sen.
  Kiva kuulla, että sinulta on tulossa uusi kirja:) Lumikellot ovat jo piipalla, tänään näin ensimmäisessä jo valkoista, ja on kiva kun on niin lämmin talvi toistaiseksi. Vaikka eivät ne varmaan ehdi kukkia ennen kylmenemistä, mutta ovat sitten taas hiukan pidemmällä kun oikea kevät tulee:)

  ReplyDelete
 4. Hyvää ja värikästä alkanutta vuotta 2014 sinulle!

  ReplyDelete
 5. Todella kauniita neuleita luonnon väreissä!
  Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta!

  ReplyDelete