Wednesday, December 12, 2012

Northern Knits Gifts


Tänään oli postilaatikossa mukava kirja: Lucinda Guyn uusin kirja Northern Knits Gifts, Thoughtful Projects inspired by folk traditions. 20 pientä neuleprojektia, joiden inspiraation lähteenä on ollut Skandinavinen neuleperintö. Mallit eivät ole suoraan perinteisiä, vaan ennemminkin perinteet ovat olleet inspiraation lähteinä näihin neuleisiin, ja malleissa on käytetty perinteisiä neuletekniikoita. Kustakin mallista Lucinda kertoo mistä inspiraatio siihen on tullut ja siihen liittyviä traditioita ja historiaa. Pohjoismaiden lisäksi myös Viro ja Fär-saaret ovat edustettuna tässä kirjassa, ja kunkin maan kohdalla on 2-3 neulemallia. Mielestäni mallit kuvastavat hyvin sitä mielikuvaa mikä itselläni on eri maista, vaikka malleja ei ole monta. Kukin projekti on myös toteutettu kyseisestä maasta tulevilla langoilla, ja langoiksi on valittu vain 100% villaa, monet langat pieniltä tuottajilta alkuperäisistä lammasroduista, tai tuottajilta joilla on pitkä perinteet.
Suomalaiseksi langaksi Lucinda Guy oli valinnut Riihivilla Aarnin, josta on myös kansikuvan lapaset ja pipo (Tovio Mittens and Hat) tehty. Aarnista on kirjassa myös lasten villapusero ja pipo (Onni Child's Sweater and Hat). Kiitos Lucinda, toivon hyvää menestystä kirjalle!

IN ENGLISH
Today there was an anticipated book in the mailbox: Lucinda Guy's newest book Northern Knits Gifts, Thoughtful Projects inspired by folk traditions. 20 small knitting projects, inspired by Scandinavian knitting unique heritage and history. The patterns are not replicate of any original knits from museums, but rather inspired by them and made to contemporary projects. The techniques used are traditional to each country, and Lucinda tells about each project about the traditions and history connected to it, and where she has gotten the inspiration. 
Besides Scandinavia, also Estonia and Faroe Islands are included, and there are 2-3 projects to each country. I think Lucinda Guy has succeeded well in getting the feel of each country's knitting.
All yarns used for these projects are made of 100% pure wool, and many are from small sustainable suppliers using indigenous sheep breeds, or from manufacturers with a long history.
Lucinda Guy has chosen our yarn, Riihivilla Aarni, from Finland. The mittens and hat (Tovio Mittens and Hat) on the cover of the book are made of Aarni, and in the book there is  also Onni Child's Sweater and Hat knitted with Aarni. I think they reflect Finnish stranded knitting well. Thank you Lucinda, I wish all the success to this book!

10 comments:

 1. Voi miten hienoa taas! Onneksi olkoon. Edellisen kirjavinkkisi Knitting around the world toivoinkin viime jouluna lahjaksi ja onneksi sain :-) Siinä oli tosi kiva osuus langoistasi ja muutenkin kirja on niin kiinnostava. Se seilaa makuuhuoneen ja olohuoneen väliä, kun se on sekä iltaisin luettava tietokirja että inspiskirja neuleiden tekoon.

  ReplyDelete
 2. Kiitos, tämä on paljon pienempi kirja, mutta hienoa silti, että lankaamme arvostetaan muualla ja sitä pidetään erityisenä, mitä se tietysti onkin:)

  ReplyDelete
 3. Onneksi olkoon Leena! hienoa, kun olet saanut näin hienosti lankasi maailmalle matkaamaan. tosi hienoja lankasi ovatkin, olen nähnyt niistä tehtyjä käsitöitä niin paljon tuolla hesan seudulla sukuloidessani:))
  tuo kirjahan on ihan pakko saada omaankin hyllyyn
  ps itse käytän paljon inspiksen lähteenä Mary Oljen käsityökirjoja, niitä olen yrittänyt haalia hyllyyni jo monet vuodet.

  ReplyDelete
 4. Congratulations! I can't wait to see the book.

  ReplyDelete
 5. Todella hieno juttu kun ahkera työsi omien lankojen ja värien kanssa tuottaa tällaisiakin kukkasia. Onnittelut!
  Mukavaa joulunaikaa teille :)

  ReplyDelete
 6. Thank you Sara:)

  Kiitos Ilona ja Päivi, se on kyllä mukavaa, että huomataan maailmalla, ja toivottavasti aina sitten vaikuttaa myyntiinkin. Mary Oljen kirjoja äidillänikin on ja olen niitä itsekin lukenut, niissä jotenkin henkii suomalaisuus.

  ReplyDelete
 7. How exciting that your yarns are featured in such a lovely book of patterns! Congratulations, Leena.

  ReplyDelete
 8. Congratulations Leena. Finn wool is very nice, and are they ever cute. I'll be looking up this book for a good knit.

  ReplyDelete
 9. Thanks Louisa and Tari for you nice words:)

  ReplyDelete
 10. ihanaa että lankasi on hyvin löydetty maailmalla. Käyn aina ihailemassa värjäyksiäsi täällä. kirjassa on tosin virhe yhden kuvan kohdalla. keltainen kirkko ei ole Virosta vaan ihan Suomesta, se suurin puukirkko

  ReplyDelete