Saturday, March 4, 2017

Japan Blue Aizome- video

Neki Desu jakoi blogissaan japanilaisen Takashi Hirukawan  videon väritattaren eli japanilaisen indigon matkasta pellolta sadonkorjuusta lehtien fermentointiin ja siitä saatavan sukumoksi kutsutun käyneen kasvimassan käytöstä väriliemeksi ja lankojen ja kankaiden värjäykseen. Minunkin täytyy jakaa tämä mielenkiintoinen video. Linkki videoon alla.

Japan Blue Aizome

Neki Desu shared in her blog a video made by Takashi Hirukawa about Japan blue Aizome process from plants in the field through fermentation and making a vat to final blue fabric. This is so fascinating process that also I have to share this video:) Link to it above.


3 comments:

 1. Kiitos ihastuttavasta videosta, jossa vuosisatainen perinne ja taito näkyvät. Oma räpeltäminen tässä valossa on kyllä aika surkeaa! Mutta aina vaan jatketaan,sinisen ihme on aina yhtä suurta työskentelytavasta riippumatta!
  Larisa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kun tykkäsit. Vähän samalta räpeltämiseltä täällä tuntuu, nuo lehtien määrät ovat niin huimat, ja samoin olisipa hienoa, jos olisi tuollaiset värjäyssammiot. Mutta tosiaan sininen on aina yhtä ihana väri, ja kyllä se tuntuu silti ihmeeltä aina kun niistä lehdistä tulee lankohin sininen väri:)

   Delete
 2. Wonderful! Thanks for posting this!

  ReplyDelete