Saturday, April 6, 2013

Snowdrop Mittens Lumikello lapaset


Nyt lumikellolapaset ovat valmiina tarvikepakettina. En pystynyt päättämään mikä olisi paras pohjaväri, joten nyt näistä on kaksi versioita: toisen pohjaväri on luonnonindigolla värjätty tumma harmahtavan sininen (sininen näytti niin kivalta vihreän kanssa) ja toisen luonnollisempi tumma lampaan ruskea. Lumikellojen kukat ovat tietysti valkoisia ja lehdet ja varret sinivihreitä, värjätty väritattarella ja paatsamankuorella.
Rannekkeen lumikellot ovat puistolumikellon kerrottua muotoa ja isommat lumikellot sitten jotain korkeampaa hybridiä:)
Lapasten kuvio vaatii hiukan enemmän kokemusta kirjoneuleesta kuin yleensä lapasemme, koska näissä on paikoin melko pitkiä lankajuoksuja, jotka pitää osata sitoa niin, ettei lanka jää kiristämään tai sitten liian löysäksi takana. Samoin kolmella kerroksella on kaikki kolme väriä yhtä aikaa, muuten vain kaksi väriä, kuten yleensäkin lapasissamme.

Tarvikepaketteja on kaupassani, sinipohjainen on hiukan kalliimpi kuin kuin ruskeapohjainen, koska sinisessä on suurin osa langoista värjättyjä.

IN ENGLISH
Now my snowdrop mittens are ready and in my shop as mitten kits.
I couldn't decide which color was the best for the background, so there are two versions of these mittens. The other has dark greyish blue as background (the blue went so well with the green) and the other one is more natural looking with natural dark brown as background. The flowers are white, naturally, and leaves are blueish green dyed with japanese indigo and buckthorn bark.
The snowdrops in the cuff are double form of common snowdrop, Galanthus nivalis, and the bigger snowdrops are some of the taller hybrids:)

The pattern of these mittens is little more difficult, than our mittens usually, because there are long floats in the back and you need to know how to knit them so that the yarn will not be too tight or too loose. Also there are three rows where there are all three color at the same time, otherwise there are only two colors at the time.

The kits for these mittens are now in my shop, the blue version is little more expensive than the brown one, because in the blue there is more dyed yarn.

Yllä on kuvia viimevuotisista lumikelloistani, jotka olivat inspiraation lähteinä näille lapasille.
Kuvat on otettu suurin piirtein näihin aikoihin viime vuonna, mutta nyt kevät on myöhässä ja maassa on vielä paljon lunta. Pälvipaikoissa näkyy ensimmäisiä lumikelloja juuri maasta nousseena, alla oleva kuva on toissapäivältä.

IN ENGLISH
Above there are pictures of my snowdrops last year, these were the inspiration for the snowdrop  mittens.
The pictures were taken about this time a year ago, but this year the spring is late, and there is still a lot of snow in the ground. The first snowdrops are only coming up in the places where the snow has melted, the picture below was taken day before yesterday.Ruskeapohjainen lumikellolapanen.

Snowdrop mittens with natural brown background above.

11 comments:

 1. Olet taikuri noiden kuvioiden kanssa, miten kauniit! Sininen pohja on todellakin hieno. Ihanat hybridilumikellot, ihailen myös tuota kuvaa oikeista lumikelloista, joissa on oikein pitkät varret. Sulla onkin lumikellotilanne varsin lupaavassa jamassa, mulla on vielä lumikuori kahdessa paikassa joissa kelloja on, ja kolmannesta, johon istutin viime syksyllä, ei näytä nousevan kuin krookuksia - mutta en vielä luovu toivosta! On siellä yksi piippo, joka ei kyllä näytä lumikellolta, mutta ei krookukseltakaan...

  ReplyDelete
 2. Kiitos Saila:)
  Ei mullakaan vielä esim noista korkeista näy mitään, kun päällä on liikaa lunta. Toivon, että ne olisi lisääntyneet ja tänä vuonna olisi enemmän kukkia ja varsia. Tavalliset nivalikset kyllä viihtyy meillä ja lisääntyy jopa siemenilläkin, joten on toivoa, että erikoisemmatkin leviäisi.. kunhan lumi sulaisi.
  Musta lumikellot voivat usein kitua ekan vuoden istutuksen jälkeen, tuokin mätäs missä on noita kerrottuja on istutettu 07 ja vasta viime vuonna se oli noin hieno.
  Nää lapaset on kyllä auttaneet, kun talvi on vaan jatkunut, mutta ehkä ensi viikolla helpottaisi.

  ReplyDelete
 3. Aivan ihastuttavat lapaset! Ja ehdottomasti sininen sopii tuohon herkkään kuvioon.
  Larisa

  ReplyDelete
 4. Nämä ovat kyllä täysi 10, tai 10+. Aivan ihanat ! Kunhan saadaan nämä lumet tästä pois, niin kyllä ne lumikelloset sieltä sitten näkyvät tuossa tuokiossa :)

  ReplyDelete
 5. Leena, your snowdrop mittens are just gorgeous. The "snowdrops" on your mittens are a beautiful replication of those growing in your garden. You are always an inspiration to me and I have a link to your blog on my blog in hopes that others will find you!

  ReplyDelete
 6. Kiitos Larisa ja pivi. Tuo sininen taitaa olla se suosikki, ja eihän kaiken tarvise olla niin todenmukaista, voi olla ns. taiteellista vapautta:)

  Thank you Pallas:) I'm very flattered, and I also read about your dyeings in your blog, I hope others do, too.

  ReplyDelete
 7. Hello! I think your natural colours are beautiful and I love the design of your snowdrop mittens. They are quite charming.

  I have a little blog about natural dyeing, knitting and spinning. Would it be alright to show a picture of your mittens with a link to your shop on my blog?

  I'm going to order some to make as gifts :)

  ReplyDelete
 8. Lapasmalli on todella kaunis, onnitteluni Leena:)) myös minun mielestäni sininen pohja sopii erinomaisesti lapasiin, siis kannatan mainitsemaasi "taiteellista vapautta".

  ReplyDelete
 9. Voi kun niistä tulikin kauniit. Nämä on mun uudet suosikit teidän mallistossa :)!

  ReplyDelete