Monday, November 7, 2011

Mascha's Zigzag gloves Maschan talvisormikkaat

Saksalainen Mascha on taas neulonut ihanat sormikkaat langastamme, tällä kertaa värjäämättömästä Maahisesta. Täällä hänen blogissaan on kuva niistä ja Ravelrystä löytyy ilmainen ohje niihin. Tekniikkana on ruotsalainen "twined knitting", josta oli myös kappale Knitting around the world- kirjassa.
Maahista löytyykin paremmin lampaan värisenä, koska aikani kuluu pääasiassa Aarnin värjäämiseen, kaikkea ei ehdi:) Ja tarkoitus on vyyhdittää Maahisesta myös pienempiä värjäämättömiä vyyhtejä kauppaan loppuviikosta.

IN ENGLISH
Mascha from Germany has knitted again wonderful gloves from our yarn, this time from undyed Maahinen. Here, in her blog you can see the picture of them and you can find a free pattern for them in Raverly. She has used Swedish "twined knitting" -technique, of which there is also a chapter in Knitting Around the World -book.
I have more undyed Maahinen, in sheep colors, than dyed colors, that is because all my time goes to dyeing Aarni.:)
However I will make also smaller skeins of undyed colors of Maahinen later this week for my shop.

3 comments:

  1. Her gloves are amazing...they have been on my favourites on Ravelry for quite some time. Nice to know she uses Finnwool as I have some lovely handspun from my Finn ewe!

    ReplyDelete
  2. Vastaisikohan englanninkielinen "twined knitting"-tekniikka Mary Oljen käyttämää "kierreraita"-tekniikkaa, jota olen usein käyttänyt sormikkaiden ja lapasten suussa? Ero taitaisi olla siinä, että lapasen koristeellisessa suussa lanka kulkee työn etupuolella, kun se Mashan mallissa kulkee nurjalla puolella.
    Taisi samalla selvitä isovanhempieni luota löydettyjen kintaitten arvoitus, joissa ohuesta langasta neulotut pystyraidat ovat hyvin tiiviit ja nurja puoli näytti minusta oudolta. Näissäkin on varmsti käytetty tätä kierreneulontatekniikkaa.
    Ihailen kovasti entisajan osavuutta.

    ReplyDelete