Monday, September 7, 2009

Thread of Life- mittens Elämänlanka-lapaset

Tein lapaset uusilla väreillä tarvikepakettia varten.
Mallin on meille 1993 muokannut Mervi Kanninen vanhojen perinnekuvioiden pohjalta. Samalla kuviolla meillä on myös Ruusutarha-lapaset ja tämä Elämänlanka oli myös aiemmin hiukan eri värityksellä. Nyt sain tehtyä omasta mielestäni niin hyviä vihreitä ja punaisia, että ne halusivat tulla näihin lapasiin, parhaimmillaan elämä on kirkkaita värejä, joukossa vähän murretumpaakin ja tummaakin :)
Väreinä on lampaan musta pohja, ja langat on värjätty krapilla, verihelttaseitikillä, japanilaisella indigolla yhdistettynä pietaryrttiin ja lepänkuoripuretuksella värjätyllä krapilla.

In English
I knitted new mittens and they are now available as a kit with yarn and instruction.
Mervi Kanninen has modified this pattern for us in 1993 from traditional Finnish pattern, with white, burgundy, pink and greens it is called Rosegarden and now when I got new nice colors, I decided to use this pattern again. The name of these mittens is Thread of Life, bright, muted and dark colors all together:)
The base color is natural black and pattern colors are dyed with madder, mushroom Cortinarius semisanguineus, japanese indigo combined with tansy and madder again but mordanted only with alder bark.

5 comments:

 1. I love the colours and the pattern.
  Also, I prefer this type of cuffs to the other one your mittens usually have - somehow more used to it.

  ReplyDelete
 2. Kauniit lapaset. Tummasävyinen kirjoneule on kaunis.

  ReplyDelete
 3. Your colours are just fabulous

  ReplyDelete
 4. Hei Leena! Todella kauniit lapaset, annan niille täyden kympin (sekä mallille että väritykselle). Tarvitsemme kirkkaita värejä syksyn pimeyteen ja talven kylmyyteen. Uskon, että lapaset saavat hyvän vastaanoton myös tarvikepakettina.

  ReplyDelete
 5. Beautiful - just bought a kit!!

  ReplyDelete